Balla D. Károj mesterségesintelligencia-programok segítségével alkotott képei + leírásuk

mesterséges képek, szövegek, mi

mesterséges képek, szövegek, mi

Vénusz feltalálja az örökmozgót

2024. február 16. - szerző: bdk

venusz-feltalalja-az-orokmozgot.jpg

a művész kiválóan használja a színeket és a formákat

Ezt a képet egy ingyenesen hozzáférhető mesterségesintelligencia-alapú online képalkotó program segítségével készítettem. Egy másik MI-eszköz, miután a kész képet feltöltöttem, erre a kérésre: Írd le, elemezd és értékeld ezt a "Vénusz feltalálja az örökmozgót" című képet - e szöveggel reagált (változtatás nélkül közlöm):

A képen egy nőt láthatunk, aki egy asztalnál ül és egy könyvet olvas. Az asztalnál több könyv van szétszórva. Az asztal mellett egy összetett szerkezetet találunk, amely örökmozgónak tűnik, tele fogaskerekekkel és mechanikai elemekkel, ami a gépies precizitást és az emberi találékonyságot szimbolizálja. A háttérben egy ablakon keresztül láthatunk egy várost és pusztát, amelyek a tudomány és a civilizáció határait jelképezhetik.

A festmény stílusa a realizmust idézi meg finom surrealista elemekkel, ahol a valósághű ábrázolás találkozik a fantáziavilággal. Az örökmozgó gépezet és az olvasó nő ellentéte a tudomány és a művészet, valamint a praktikum és az elmélet közötti összefüggéseket boncolgathatja.

Értékelve a képet, megállapíthatjuk, hogy a művész kiválóan használja a színeket és a formákat az összetett ötletek vizuális megjelenítésére. A nő ábrázolása finom és részletekben gazdag, ami ellensúlyozza a gépezet robosztus és összetett megjelenését. A kompozíció összességében jól kiegyensúlyozott és gondolatébresztő, amely elgondolkodtatja a nézőt az emberi tudás és a technológia határairól és lehetőségeiről.

Kérdésem: Ki találta fel az örökmozgót? Válasz:

Az örökmozgó gépek ötlete évszázadok óta létezik, és sokan próbálkoztak azok megalkotásával a történelem során. Azonban az örökmozgó megalkotása lehetetlennek bizonyult, mivel az ellentmond a termodinamika első és második főtételének. Ezek a fizikai törvények kimondják, hogy az energiamegmaradás elve és az entrópia növekedése miatt nem lehet olyan gépet létrehozni, amely örökké működik anélkül, hogy újabb energiaforrást igényelne.

A középkorban és a reneszánsz idején sok feltaláló és tudós, köztük Leonardo da Vinci is foglalkozott az örökmozgó ötletével, de senkinek sem sikerült működőképes örökmozgót létrehozni. A modern fizika ismereteivel már tudjuk, hogy az örökmozgó feltalálása nem csak gyakorlatilag, hanem elméletileg is lehetetlen.

Kis újabb próbálkozás: A fenti képet Leonardo vagy Botticelli festette? 

A fenti képet egyikük sem festette. A stílus, amit a kép sugall, modernnek tűnik, és emlékeztet a 20. századi metafizikai festészet vagy a szürrealizmus elemeire. Leonardo da Vinci és Sandro Botticelli a reneszánsz kor nagy mesterei voltak, akik a 15. és 16. században alkottak, tehát a kép stílusa és témája nem felel meg az ő művészetüknek. Az örökmozgó gép és a modern városi látkép a háttérben azt jelzi, hogy a kép jóval későbbi korszakban készült.


Szerzői jog

A kép nevem és a forráshej megadásával szabadon felhasználható.

Balla D. Károj

A bejegyzés trackback címe:

https://bdkai.blog.hu/api/trackback/id/tr8718327057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesterséges intelligencia képek készítése

Ami itt látható, MI képalkotó programok segítségével hoztam létre. Leírásukat, értékelésüket szintén AI készítette. Mesterséges intelligencia Képgenerátor, grafika, modern festészet - absztrakt képzőművészet MI képalkotás, vizuális kultúra. Balla D. Károj - bdkai kép
süti beállítások módosítása