Balla D. Károj mesterségesintelligencia-programok segítségével alkotott képei + leírásuk

mesterséges képek, szövegek, mi

mesterséges képek, szövegek, mi

A bőség forradalma

2024. február 26. - szerző: bdk

boseg-forradalma.jpg

A mesterségesintelligencia-alapú képalkotó programok segítségével létrehozott kompozíciók gyakran a hozzájuk kapcsolt cím révén nyerik el érvényességüket. Ez a részletgazdag és talán zavarba ejtő "festmény" hosszas kísérletezés terméke. A több verzióban sorra bevitt promt textek, új és újabb utasítások eredményeként jött létre. 

Igencsak elégedett voltam, amikor megjelent képernyőmön: lenyűgözött az igényes megkomponáltság, kedvemre voltak a szakrális elemek, és megindítónak találtam, ahogy a tobzódó bőségből, gazdagságból két szigorú emberalak botokkal felfegyverkezve tör előre.

De minek a védelmében és mi ellen indul ez a páros felkelés? Mi itt a lehetséges történelmi-társadalmi értelmezés? Gondoltam, megnehezítem a befogadók dolgát egy ugyancsak zavarba ejtő címmel. Úgy érzem, ezzel a címmel nyerte el érvényességét az AI-vel végzett közös munkánk.

Ám amennyire találékony volt a képalkotásban, annyira gyámoltalan a leírásban és értelmezésben. 

Az MI pontatlan leírása félremagyarázása

Írd le és értelmezd ezt "A bőség forradalma" című képet!

A kép, amit küldtél, a bőség és a jólét jelenetét ábrázolja, különböző elemekkel, amelyek gazdagságot és termékenységet szimbolizálnak.

  • A központi alak egy fehér köntösös személy, aki egy botot tart; az arca nem látható.
  • A központi alak mögött egy ragyogó nap van, amelyből több sugarak nyúlnak ki.
  • Két kisebb alak van a központi alak mellett; az arcuk szintén nem látható.
  • A képen építészeti szerkezetek láthatók, amelyek templomokra vagy katedrálisokra hasonlítanak, piros tetővel és fehér falakkal.
  • Különböző gyümölcsök, többek között tök és szőlő, utalnak az aratás témájára.
  • Virágok és búzakalászok vannak jelen, amelyek termékenységet és bőséget jelképeznek.
  • Madarak repülnek az égen a felhők között; egy madár a központi alak botjára telepedett.
  • A színséma gazdag kék, piros, sárga és fehér árnyalatokból áll.

A kép címe, "A bőség forradalma", valószínűleg egy kommunikációs elméletre utal, amelyet Fülöp Géza dolgozott ki. Szerinte az emberiség történetében öt kommunikációs forradalom volt, amelyek mindegyike új minőséget hozott a társadalom fejlődésében. Az első a beszéd megjelenése volt, amely az emberré válás forradalma is volt. A második az írás forradalma volt, amely lehetővé tette az információ tárolását és átadását. A harmadik a könyvnyomtatás forradalma volt, amely a tudás tömeges terjesztését tette lehetővé. A negyedik a távközlés forradalma volt, amely a globális kapcsolatok kialakulását segítette elő. Az ötödik az információ forradalma volt, amely az elektronikus információfeldolgozás és a számítógépes hálózatok révén új lehetőségeket nyitott meg a kommunikációban¹.

A kép tehát a bőség forradalmának pozitív hatásait mutatja be, amelyek a társadalom gazdagodását, kulturális fejlődését és összekapcsolódását eredményezték.

___________________________

Szerzői jog

A mesteraéges intelligencia segítségével készített képre kiterjed szerzői jogom, de hozzájárulok, hogy nevem és a forráshej megadásával bárki szabadon felhasználhassa.

Balla D. Károj

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdkai.blog.hu/api/trackback/id/tr4718339857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesterséges intelligencia képek készítése

Ami itt látható, MI képalkotó programok segítségével hoztam létre. Leírásukat, értékelésüket szintén AI készítette. Mesterséges intelligencia Képgenerátor, grafika, modern festészet - absztrakt képzőművészet MI képalkotás, vizuális kultúra. Balla D. Károj - bdkai kép
süti beállítások módosítása