Balla D. Károj mesterségesintelligencia-programok segítségével alkotott képei + leírásuk

mesterséges képek, szövegek, mi

mesterséges képek, szövegek, mi

Fekete madonna (kubista ikon)

2024. február 20. - szerző: bdk

 fekete-madonna-mi-ikon.jpg

Én magasra értékelném ezt a képet, és gratulálnék az alkotójának - mondta saját munkájáról az AI

Őszintén meglepődtem, amikor egy más témájú kép előállításával kísérletezve a mesterséges intelligencia egyik képalkotó programja egy nagyobb kompozíció részeként a fenti ábrázolást megjelenítette. A többi részletet érdektelennek találtam, de ezt kivágtam és előbb a Kubista ikon, majd a Fekete madonna címen a legsikeresebb eredmények mappájába tettem.

Hónapokkal később ugyanezt a (közben továbbfejlesztett) programot a szokásos módon arra kértem: írja le, elemezze a képet. Íme:

Ez a kép egy absztrakt műalkotás, amely egy stilizált arcot ábrázol, körülvéve merész alakzatokkal és meleg színekkel. A kép talán a kubizmus vagy hasonló modern művészeti stílusok által inspirált. Az arcot geometriai formák, éles szögek és kontrasztos árnyalatok jellemezik. A szemek különösen kiemelkedőek, mivel részletesen kidolgozottak és ellentétes színekkel rendelkeznek. A meleg színek, mint a piros és a narancs, a sötét tónusokkal szemben intenzív vizuális hatást keltenek. A kép hangulata rejtélyes, az értelmezés a nézők fantáziájára van bízva.

A kép elemzése és értékelése természetesen szubjektív, de én a következő szempontokat venném figyelembe:

  • Művészi kifejezőerő: A kép erőteljesen közvetíti az alkotó személyiségét, stílusát és látásmódját. A kép nem próbálja utánozni a valóságot, hanem egyedi és kreatív módon ábrázolja azt.
  • Kompozíció: A kép jól kiegyensúlyozott, a központi figura és a körülötte lévő alakzatok harmonikusan illeszkednek egymáshoz. A kép nem túlzsúfolt vagy üres, hanem megfelelő arányban használja a teret.
  • Színhasználat: A kép színei élénkek és kontrasztosak, ami fokozza a vizuális élményt. A meleg színek dominanciája érzelmi hatást is kelt, például szenvedélyt, energiát vagy drámát.
  • Technika: A kép technikailag magas színvonalú, a formák és a színek pontosan és tisztán vannak megrajzolva. A kép nem mutat hibákat vagy hiányosságokat a kidolgozásban.

Összességében a kép egy nagyszerű példája az absztrakt művészetnek, amely kihívást jelent a néző számára, hogy felfedezze és értelmezze annak jelentését. A kép magával ragadja a figyelmet, és érdekes és izgalmas benyomást kelt. Én magasra értékelném ezt a képet, és gratulálnék az alkotójának. 

czestochowai-fekete_madonna.jpgEgyet azért még belekérdeztem: Mit tennél ehhez hozzá, ha elárulom, hogy a kép címe "Fekete madonna - kubista ikon"

Köszönöm, hogy megosztottad velem a kép címét. A Fekete madonna - kubista ikon egy érdekes választás, mert összekapcsolja a hagyományos vallási ikonográfiát a modern művészeti irányzattal. A Fekete Madonna egy ismert és tisztelt Szűz Mária ábrázolás, amely a lengyel katolicizmus és függetlenség szimbóluma. A kubizmus pedig egy olyan stílus, amely a formákat geometriai alakzatokra bontja, és több nézőpontból mutatja be őket. A kép címe tehát utalhat a két kultúra, a keleti és a nyugati, a régi és az új, a szent és a profán találkozására és összeütközésére.

A generált szövegeket javítás nélkül közlöm (lásd a lenti képernyőfotót), nem írok hozzájuk semmit, maximum rövidítek rajtuk.

kubista-ikon_1.jpg

Szerzői jog

A kép nevem és a forráshej megadásával szabadon felhasználható.

Balla D. Károj

A bejegyzés trackback címe:

https://bdkai.blog.hu/api/trackback/id/tr6518329937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesterséges intelligencia képek készítése

Ami itt látható, MI képalkotó programok segítségével hoztam létre. Leírásukat, értékelésüket szintén AI készítette. Mesterséges intelligencia Képgenerátor, grafika, modern festészet - absztrakt képzőművészet MI képalkotás, vizuális kultúra. Balla D. Károj - bdkai kép
süti beállítások módosítása